Afro-inspirerad musik!

21 april 2011 av Sofia

Igår onsdagen 20/4 sände vi ett program om musik, med inriktning på afro-inspirerad musik. Det mesta av den musik som vi lyssnar på runt om i världen är på något sätt inspirerad av afrikanska rytmer.

Vi fick besök i studion av DJ Cuervo och Koanuka som berättade för oss om afro-brasiliansk kultur och vi fick både höra smakprov av Koanukas egna låtar live och DJ Cuervo delade med sig av tung afro-brasiliansk electronisk musik. Vi pratade om capoeira och hur dansen/kampformen växte fram ur de afrikanska slavarna i brasiliens kamp för överlevnad och hur den har levt kvar sen dess.

Dj Cuervo och Koanuka @ Radio Rgra

Dj Cuervo och Koanuka @ Radio Rgra


Är man intresserad av att lära sig Capoeira kan man komma till Tryckeriet på Rolfsgatan 7 tisdagar och torsdagar kl. 18.00 – 20.00! Lyssna på prgrammet för att få mer info!

Sen fick vi två nya gäster; Rico och Johan som båda är slagverkare och spelar afrikanska rytmer bland annat. De berättade lite om olika sorters trummor och hur de själva har lärt sig att spela. Rico har åkt flera gånger till Afrika för att lära sig från den riktiga traditionen där.
Killarna har ett projekt som funnits sedan 2006 som heter Baobab festivalen, en världsmusik-festival som startades i Spanien men som kom till Malmö förr året. I år kommer den att vara i Folkets Park den 2 – 3 juli! Alla pengar som kommer in under festivalen går till en skola i Guinea som killarna varit med om att skapa – Baobab school. Den är till för riktigt fattiga barn som inte har någon annan chans att få gå i skolan. De spelade för oss i studion också, och det var svårt att sitta still på stolen!

För att kontakta killarna kolla in Baobab festival

eller Baobab festival på facebook

I alla fall! Det var ett riktigt intressant program, och det var kul att vara programmledare tillsammans med Miriam! Jag var nervös i början, men det gick över.

Lyssna på programmet igen här nedanför!

PEACE
/Sofia

Afrikarytmer by Radiorgra on Mixcloud

  • Facebook
  • MySpace
  • Twitter

Kategori: Lyssna Sofielund

Kommentera